-
Новини екологія
У китайському Гонконгу винайшли новий спосіб переробки харчових відходів.
Проблема для цього району вкрай актуальна, адже через високу густоту населення, кількість сміття постійно збільшується.
Тож Екокуб, який імітує реальну еко-систему і переробляє харчові відходи, є одним із виходів з цієї ситуації.
У кубах розводять комах, вони відкладають яйця, з них вилуплюються личинки, які живляться харчовими відходами і потім стають кормом для риб. Воду з акваріуму використовуватимуть в якості добрива для зрошення овочів. Вертикальну форму для екокубів винахідники обрали невипадково.
Вартість однієї екосистеми, яку можна розмістити у будь-якому дворі, складає 25 тисяч доларів. Винахідники запевняють - у масштабах рибних ферм вона окупиться вже за кілька років.
У 2014-2015 роках на Грибовицьке сміттєзвалище мають виділити по 90 млн грн. У 2013 році передбачено 12 млн грн на заходи з рекультивації. Про це сьогодні, 10 жовтня, розповіла заступник директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Ганна Башта.
Держава Україна, компанія "Шеврон Україна Б.В." (Chevron) і ТОВ "Надра Олеська" підписали угоду про розподіл продукції (УРП) на видобуток вуглеводнів на Олеській ділянці (Львівська та Івано-Франківська обл.), повідомили у прес-службі президента України.
05.02.2014Основною метою вказаного комунікаційного заходу було дослідження взаємообумовленості та взаємовпливів економіки, екології, етнокультури.
Під час пленеру було прочитано курс лекцій, відбувалися семінари, майстер-класи, польові дослідження та обмін досвідом між учасниками. У загальному підсумку роботи пленеру учасники наголосили на необхідності розробки моделі розвитку України, що повинна враховувати не лише економічні, соціальні та інституційні аспекти, але й збалансовано інкрустувати такі базові елемент розвитку будь-якого суспільства, як екологічні та культурні компоненти. Причому в умовах глобалізації їх потрібно виважено та обґрунтовано пов’язати з геополітичним напрямом розвитку нашої держави.
6-13 липня 2013 р. Регіональним філіалом Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові спільно з Львівською національною академією мистецтв та ПП «Будьмо здорові» у межах Міжнародного проекту «Екологічний ракурс» відбувся Перший міжнародний семінар «Відродження старовинних харчових технологій як елемент продовольчої безпеки України» - «Хліб наш насущний…» (м. Львів – м. Яремче Ів.-Франківської обл.,Україна). Основною метою проведення заходу було: розробка рекомендацій щодо посилення продовольчої безпеки України через відродження старовинних харчових технологій. Учасниками семінару були економісти, етнографи, технологи, підприємці, представники органів державної влади, інші професійно зацікавлені особи.